Door Lars Kockelkoren op 25 september 2021

Wat wisten wij niet?

Betreft: bestemmingsplan Stationsstraat 30  Nuth

Geachte college,

De fractie PvdA is er voorstander van dat alle inwoners goed internet kunnen gaan krijgen door het aanleggen van glasvezel.

In een aantal kernen van de voormalige gemeente Nuth is in het verleden door Reggefiber (nu KPN) glasvezel aangelegd. Destijds werd de samenwerkingsovereenkomst feestelijk aangekondigd en waren vele inwoners benieuwd hoe dit allemaal zou gaan uitpakken.
De terreur aan de voordeuren door de deurverkopers van de internetboeren en overlast van alle grondwerkzaamheden op de koop toe te nemen was nog tot daar aan toe.
Nadat de werkzaamheden uitgevoerd waren, kwamen er vele klachten binnen over niet goed herstelde trottoirs, niet herstelde schade aan tuinen en na verloop van tijd verzakkingen en scheefliggende stoeptegels.

Daarom heeft onze fractie volgende vragen:
1. Heeft u, vóórdat u met Delta Fiber Netwerk B.V., gekeken naar hun reviewscores en klantwaardering?
Hierbij enkele links met reviews:
https://www.ervaringen.nl/delta
https://nl.trustpilot.com/review/www.delta.nl
https://www.facebook.com/deltafibernetwerk/reviews/

2. Welke argumenten zijn er om, na de opgedane ervaringen in de voormalige gemeente Nuth, wederom voor een firma te kiezen die dergelijke scores haalt?

3. Waarom zijn “in het verleden behaalde resultaten” niet meegenomen in de aanbestedingsprocedure?

4. Hoe “hard” zijn de afspraken in deze samenwerkingsovereenkomst en welke afspraken zijn er gemaakt als werkzaamheden kwalitatief (in uitvoering én dienstverlening) te wensen overlaten?

5. Is in de overeenkomst ook gekeken naar SROI, uitbesteed werk lokaal/regio te laten landen én of er bij inzet arbeidsmigranten (al dan niet door derden) aandacht is voor de kwaliteit van de huisvesting van deze arbeidsmigranten?

6. De gemeente stelt een Coördinator Gemeente en Hoofd Infrabeheer/ Regisseur Openbare Ruimte aan (totaal 0,3 fte’s). Hoe zijn deze tijdsbestedingsnormen vastgelegd en kunnen deze, indien nodig, worden verhoogd voor rekening van Delta Fiber Netwerk B.V.?

7. Wordt door Delta Fiber Netwerk B.V. een garantstelling of borg gestort om eventuele gebreke te herstellen indien nodig?

8. Wordt er bij de uitvoering van de werkzaamheden gekeken naar synergievoordelen of het gelijktijdig uitvoeren van andere werkzaamheden in de desbetreffende straat of wijk? Dit om te voorkomen dat inwoners én ondernemers niet 2 keer op korte tijd te maken krijgen met een opengebroken straat zoals laatstelijk gebeurd is in een aantal straten in de kern Nuth?

Graag zien wij de beantwoording (incl. toelichting) binnen de gestelde termijn tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Pvda Beekdaelen

Lars Kockelkoren

Lars Kockelkoren

Lars Kockelkoren

Mijn naam is Lars Kockelkoren (geboren in 1980), en woon samen met mijn vriendin in het mooie dorp Nuth. Ik ben vader van drie dochters (Madelief, Roosmarijn en Lente) en heb daarnaast nog 4 bonuskinderen. Van 2012 tot 2015 ben ik lid geweest van Provinciale Staten van Limburg en sinds 2019 ben ik namens de

Meer over Lars Kockelkoren