Vragen van PvdA + Groen Links aan het college over Transferium Puth

Door Lars Kockelkoren op 26 juli 2023

Geacht college,

In de media verscheen vorige week een bericht omtrent het voornemen om een transferium aan te leggen op het beoogd terrein voor het nieuw te bouwen gemeenschapshuis te Puth.

Volgens dit artikel zou het transferium voor het einde van het jaar gereed moeten zijn, omdat anders mogelijk de subsidie van de provincie vervalt.

Nu staat de behandeling voor het aanvullend krediet voor het gemeenschapshuis in Puth voor de raadscyclus van september op de agenda.

Vandaar dat wij volgende vragen hebben aan het college:

  1. Bent u bekend met bovengenoemd artikel?
  2. Waarom zijn wij als Raad hier niet over geïnformeerd, ofwel moeten wij dit via de media vernemen?
  3. Wij hebben zelfs geen collegebesluit op de openbare besluitenlijst van het college hierover kunnen terugvinden. Graag hierover een nadere toelichting.
  4. Een van de voorwaarden voor de subsidie van het transferium is dat dit einde 2023 gereed moet zijn. Is het college reeds met Provincie Limburg in overleg om deze termijn op te schorten, zodat de werkzaamheden eventueel gecombineerd kunnen worden met de eventuele realisatie van het nieuwe gemeenschapshuis Puth?
  5. In theorie zou het mogelijk zijn dat er straks een transferium komt, zodat de raad instemt met het aanvullend krediet voor het nieuwe gemeenschapshuis in Puth. Welke consequenties heeft dit voor het transferium in verhouding met de gemeentelijke en provinciale investeringen?
  6. Bent u bereid om de aanleg van dit transferium op te schorten en te betrekken bij het raadsvoorstel inzake aanvullend krediet gemeenschapshuis te Puth? (graag een nadere toelichting)

Wij verzoeken u deze vragen te beantwoorden binnen gestelde termijn en geen onomkeerbare stappen in dit dossier te zetten totdat bovengenoemde vragen schriftelijk zijn beantwoord.

 

Met vriendelijke groet,

Lars Kockelkoren         PvdA Beekdaelen
Yvonne Dreessen        Groen Links Beekdaelen

(25 juli 2023, foto © Beekdaelen)

Lars Kockelkoren

Lars Kockelkoren

Mijn naam is Lars Kockelkoren (geboren in 1980), en woon samen met mijn vriendin in het mooie dorp Nuth. Ik ben vader van drie dochters (Madelief, Roosmarijn en Lente) en heb daarnaast nog 4 bonuskinderen. Van 2012 tot 2015 ben ik lid geweest van Provinciale Staten van Limburg en sinds 2019 ben ik namens de

Meer over Lars Kockelkoren