PvdA campagnebijeenkomst met Frans Timmermans

8 maart 2023

De PvdA heeft energie rechtvaardigheid tot een centraal onderwerp van de actuele politieke agenda gemaakt. Niet toevallig organiseren gemeente Heerlen en FNV gezamenlijk op vrijdag 10 maart een conferentie over dit onderwerp in De Nieuwe Nor. Niemand minder dan PvdA Eurocommissaris Frans Timmermans zal hier de belangrijkste spreker zijn.

De PvdA Limburg is zeer verheugd met het feit dat Frans Timmermans daarvoor zijn thuishaven Parkstad Limburg weer aandoet. Juist in deze regio, ooit de energieleverancier voor de Nederlandse economie, hebben grote aantallen huishoudens te lijden onder de algemene prijsstijgingen en de extreem gestegen energiekosten.
Wij vinden het dan ook vanzelfsprekend dat wij deze gelegenheid ook gebruiken om aandacht te vragen voor de aanstaande verkiezingen van Provinciale Staten. Want ook provincies kunnen een belangrijke rol spelen in de noodzakelijke energietransitie. Dat betekent dat democratische zeggenschap over energiemarkten en vergroening van bedrijven centrale onderwerpen op de provinciale agenda moeten worden. Dat is daarmee misschien wel de belangrijkste inzet bij de komende verkiezingen.

De Partij van de Arbeid nodigt iedereen dan ook uit om met Frans Timmermans, onze fractievoorzitter in de Tweede Kamer Atje Kuiken en onze provinciale lijsttrekker Jasper Kuntzelaers in gesprek te gaan.
Dat kan aansluitend aan de eerdergenoemde conferentie.

En wel vanaf 14.30 in Café Pelt aan het Pancratiusplein in Heerlen.

Naast het thema energie rechtvaardigheid kunnen uiteraard ook andere zaken worden aangekaart.

Bestuur PvdA Limburg en de gezamenlijke afdelingen Parkstad Limburg

Contactpersoon voor de PvdA: Casper Gelderblom, wethouder gemeente Heerlen (06 51256987)
Partijbureau PvdA, Jacob Schaap (06 41710100)