Door Lars Kockelkoren op 30 september 2022

PvdA Beekdaelen vraagt hulp voor verenigingen

Binnen PvdA Beekdaelen zijn er flinke zorgen over de stijgende energielasten voor sportclubs, gemeenschapshuizen en verenigingen in Beekdaelen. PvdA Beekdaelen trekt hierover aan de bel. Partij wil dat de gemeente de verenigingsproblematiek als gevolg van de energiekosten aankaart bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en bij het kabinet in Den Haag.

Zo stelt de PvdA dat (sport)verenigingen de stijgende lasten vaak zelf niet kunnen opvangen. Ook het verhogen van de contributie is geen optie, stelt de fractie, omdat leden ook worden geconfronteerd met hogere prijzen.

Wij zijn bang dat de drempel om te gaan sporten en andere vrijetijdsactiviteiten nu hoger wordt. Maar ook bij gemeenschapshuizen speelt dit een grote rol. De PvdA wil daarom dat de gemeente dit probleem landelijk aankaart. Op 4 oktober wordt het voorstel van PvdA Beekdaelen besproken in de gemeenteraad.

Ingediende motie: Help (sport)verenigingen de winter door

Lars Kockelkoren

Lars Kockelkoren

Mijn naam is Lars Kockelkoren (geboren in 1980), en woon samen met mijn vriendin in het mooie dorp Nuth. Ik ben vader van drie dochters (Madelief, Roosmarijn en Lente) en heb daarnaast nog 4 bonuskinderen. Van 2012 tot 2015 ben ik lid geweest van Provinciale Staten van Limburg en sinds 2019 ben ik namens de

Meer over Lars Kockelkoren