Door Lars Kockelkoren op 14 april 2022

Open Brief over de plaatsing van een pinautomaat in Nuth

Aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Beekdaelen,
Aan de Rabobank,
Aan de Geldmaat,

Geachte dames en heren,

In Nuth is er geen mogelijkheid om geld te pinnen. Dit wordt als groot gemis ervaren.

In november 2021 is de Rabobank vestiging in Nuth gesloten. En daarmee zijn ook de pinautomaten en mogelijkheden tot storten van geld weggehaald. De inwoners, van Nuth, Vaesrade en Wijnandsrade zijn daarvan niet op de hoogte gesteld.

Het niet kunnen pinnen en storten van geld wordt door veel inwoners, verenigingen en ondernemers van Nuth, Wijnandsrade en Vaesrade als een gemis ervaren. Met name de inwoners van 50 plus en ouder hechten veel waarde aan het kunnen pinnen van contact geld. Een geldautomaat wordt dan ook als een onmisbare dienst ervaren. In de omgeving van Nuth is er geen pinautomaat aanwezig die goed bereikbaar is met openbaar vervoer. Bovendien zijn met name de ouderen minder mobiel.

Gelet hierop doen wij een dringend beroep op U om alles in het werk te stellen dat er een pinautomaat wordt geplaatst in het dorp Nuth.

Wij verzoeken u dan ook om:

– Over te gaan tot onderling overleg tussen gemeente Beekdaelen en de financiële instellingen om te komen tot de plaatsing van een pinautomaat in Nuth

– De bevolking te informeren over de gang van zaken, alsmede over de mogelijkheden van de plaatsing van een pinautomaat.

Hoogachtend,

De indieners van de open brief en de inwoners van Nuth, Vaesrade en Wijnandsrade

Voorzitter KBO Nuth                                            Raadsfractie PvdA Beekdaelen

W. van Goethem                                                     L. Kockelkoren

 

Lars Kockelkoren

Lars Kockelkoren

Mijn naam is Lars Kockelkoren (geboren in 1980), en woon samen met mijn vriendin in het mooie dorp Nuth. Ik ben vader van drie dochters (Madelief, Roosmarijn en Lente) en heb daarnaast nog 4 bonuskinderen. Van 2012 tot 2015 ben ik lid geweest van Provinciale Staten van Limburg en sinds 2019 ben ik namens de

Meer over Lars Kockelkoren