Door Lars Kockelkoren op 12 maart 2021

Betreft: vervolgvragen werkzaamheden en verkeersoverlast Stationstraat Nuth donderdag 11 maart 2021

Geachte college,

Op 19 februari jl. heeft onze fractie een aantal vragen gesteld omtrent de werkzaamheden en verkeersoverlast aan de Stationstraat te Nuth.

Enkele dagen na het indienen van onze schriftelijke vragen zijn de tijdelijke verkeerslichten aan de kruising Pastorijstraat-Stationstraat-Dorpstraat weggehaald.

Midden vorige week zijn er tijdelijke verkeerslichten geplaatst aan de Stationstraat vanaf de nieuwe Any Time fitness tot een de Burgemeester Cremersstraat.
Tevens is een rijstrook met rood/witte paaltjes afgesloten.

In de periode van donderdag jl. tot vanmiddag (11 maart) hebben wij geconstateerd dat er geen werkzaamheden zijn verricht.

 

vervolgvragen aan het college van burgemeester en wethouders:

  1. Hoe kan het dat de enorme verkeershinder als gevolg van de gedeeltelijke afsluiting van de verkeersader van Nuth plaatsvindt zonder dat er gedurende 1 week geen enkele werkzaamheden worden verricht?
  2. De plaats van het verkeerslicht vanuit de Dael is levensgevaarlijk. Het bord dat deze tijdelijke verkeerslichten aankondigt staat grotendeels in de struiken. De verkeerslichten staan direct na de scherpe bocht ter hoogte aan van Rimo.
    Met andere woorden: een situatie die tot ongelukken kan leiden. Deelt het college onze bevinden én wat gaat het college hieraan doen?
  3. Is vooraf gekeken op welke wijze “sluipverkeer” kan worden tegengegaan?
  4. Wat is het college voornemens om, indien deze werkzaamheden nogmaals “opschuiven”, er aan te doen om de overlast tot een minimum te beperken? (duur/tijd)
  5. Werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd en zullen altijd tot overlast leiden. Dit is onvermijdelijk. Echter dienen wij deze overlast tot een minimum te beperken. Wie is opdrachtgever voor de werkzaamheden die aldaar uitgevoerd worden?
  6. Zijn er vooraf afspraken gemaakte met deze opdrachtgever én welke verhouding hebben wij met deze opdrachtgever?

 

Graag zien wij de beantwoording binnen de gestelde termijn tegemoet.
NB: deze aanvullende vragen kunnen apart beantwoord worden van de op 19 februari jl. gestelde vragen. Derhalve kunnen deze aanvullende vragen niet leiden tot een verdaging omdat er aanvullende vragen zijn gesteld.

Met vriendelijke groet,
Pvda Beekdaelen

Lars Kockelkoren

 

 

Lars Kockelkoren

Lars Kockelkoren

Mijn naam is Lars Kockelkoren (geboren in 1980), en woon samen met mijn vriendin in het mooie dorp Nuth. Ik ben vader van drie dochters (Madelief, Roosmarijn en Lente) en heb daarnaast nog 4 bonuskinderen. Van 2012 tot 2015 ben ik lid geweest van Provinciale Staten van Limburg en sinds 2019 ben ik namens de

Meer over Lars Kockelkoren